Ocak 2012
Ne çok soruyu peşi sıra sürükleyen bir konu başlığı bu…
Gelişmiş ülke statüsünde yer alıp da dünya hakkında parmak ısırtıcak ölçüde cahil olabilen ABD’nin hukuk sisteminde varsa bizde neden olmasın, sorusu geliyor örneğin akla. Sonra daha dehşetli bir soru dürtüyor insanın zihnini: Ya olursa?
Sizi yargılayacak jüride kim olsun isterdiniz? Yakın çevrenize bir bakın. Akrabalarınıza, arkadaşlarınıza, eşinize dostunuza; hatta çoluğunuza çocuğunuza bir bakın. Kimin yargılarına, muhakeme etme becerisine ve adalet duygusuna güvenirdiniz? Gönül rahatlığıyla kaderinizi teslim edebileceğiniz birileri var mı tanıdığınız? Tanımanız da şart değil. Oy verdiğiniz partiyi, sizin adınıza karar vermesini onayladığınız siyasileri, doktorları, mühendisleri, uzmanları düşünün… Hangisini isterdiniz jürinizde?
Peki o jüride olmasını hiç istemeyeceğiniz birileri var mı hayatınızda? Var mı? Neden hâlâ hayatınızda?
Ya siz? 12 kişilik jüride olsanız sanık sizin adaletinize güvenebilir miydi?
KD © 2011 Her hakkı saklıdır. Sitedeki yazılar izinsiz ve kaynak belirtmeden başka yerde yayımlanamaz. Ancak yazıları yazar ismi ve kaynak belirterek ya da dergiye link vererek paylaşabilirsiniz.
Diğer polemikuslar:
Çocuğa sussun diye istediğini alır mısınız?
Sevgililer Günü'nü kutlamalı mı?
Kader diye bir şey var mı? Ya özgür irade?
Bizi tüketen bizim tükettiklerimiz mi?

karbonhidratlı yiyecekler yenilirken uyulacak ilkeler
Hipokrat, yiyeceklerin ilaçlarımız olması gerektiğini söylemiştir. Bu düşünceyi hayatımıza uygulamak için yemek yeme alışkanlıklarımızı değiştirmemiz ve belli ilkelere uymaya başlamamız gerekir. Karbonhidratlı besinler yerken her defasında bir çeşit karbonhidrat yiyin. Çeşitli nişasta türlerini karıştırmak iştah açar ve aşırı yememize neden olur. >>
menopozun etkisiyle devamlı kilo alıyorum
51 yaşındayım ve son senelerde menopozun da etkisiyle sanırım devamlı kilo alıyorum. Nerede hata yapıyorum acaba?

sırf bana inat başkasıyla evlendi
Beni çok seven bir erkekle sırf ailem uygun görmediği için evlenmedim, o da bana inat başkasıyla evlendi. Bu pişmanlıktan kendimi nasıl kurtarabilirim? Artık kendi hayatımı yaşamak istiyorum, onları değil.

14 mayıs haftası burç yorumları
Güneş-Jüpiter kavuşumu hafta sonuna kadar toprak grubu burçlara (Boğa, Başak, Oğlak) mutluluk verecek ancak Boğaların ayaklarının altında hâlâ muz kabuğu var. Merkür-Mars-Plüton arasındaki işbirliği hafta ortasına kadar devam edecek. Hafta ortasında hızlı planet Merkür sahneden çekilecek ve güç birliğine Mars ile Plüton devam edecek. Mars ile Plüton’un işbirliği kariyer, sağlık, iş dünyası alanlarında büyük başarı ve destek sağlayacak. >>
Eski sevgilinizle görüşüyor musunuz? Ya da hiç gitmesini istemediğiniz sevdiğiniz bir gün sizi terk etse içiniz yine de sevgiyle dolu olabilir mi? >>
Ben son derece adil davranırdım ama jüridekilerin bana aynı ölçüde adil davranacaklarından şüphe duyardım. “Paranın her kapıyı açtığı” güzel ülkemde, kendimi jürinin adaletine teslim edemezdim. İnşallah bizde öyle bir sisteme geçilmez.
Sanık benim adaletime güvenir miydi… bilmiyorum. Ben adaletli olduğumu düşünüyorum, duygularımın kontrolden çıkıp tepkisel davrandığım da oluyor. Jüri üyeleri arasında çeşitliliği sağlamak, farklı bakış açıları yararlı olabilir, ancak bizim ülkemiz gibi yüksek tansiyonlu, hop oturan hep kalkan bir ülkede, bilinç seviyesini de dikkate alırsan, ben zor diyorum….