Bireysel Gelişimin Öncelikler Listende Kaçıncı Sırada?

Şubat 2012

Nil Gün  kim (kim)

Kaliforniya Transpersonal Hipnoterapi Enstitüsü’nden sertifikalı klinik hipnoterapist ve Nöro Linguistik Programlama Birliği’nden onaylı sertifikalı NLP eğitimcisidir.

1989 yılından beri, NLP, İletişim, İlişkiler, Özsaygı gibi konularda bireysel ve kurumsal gelişim eğitimleri vermektedir.

Ayrıca sertifikalı bütünsel kinesiyoloji eğitimcisi yetiştirmektedir.

Yayımlanmış çok sayıda kitabının ve çevirisinin yanı sıra bireysel gelişim alanında hazırladığı DVD ve CD’leri vardır.

yorum (0) gönder Sep Icon yazdır

Televizyonlar kitleleri uyutma amaçlı değil, uyandırma amaçlı yayın yapsa dünya nasıl bir yer olurdu? İnsanlar her sabah güne kendisini motive edici sözler ve afirmasyonlarla başlasaydı günleri nasıl geçerdi? Her gün kendilerini keşfedecekleri ve geliştirecekleri programlar izleselerdi hayatları nasıl değişirdi?

Bireysel gelişimleri öncelikler listesinin başında olan insanlar dünya kadar TV kanalı varken keyifle izleyecekleri bir program bulamıyor. Çevremdeki çoğu insan artık televizyon bile seyretmiyor. Çünkü zamanları, kendilerini uyutan programları izleyerek ziyan etmeyecekleri kadar değerli.

Kuraldışı TV, bireysel gelişimini öncelikler listesinde başa koyan izleyiciler için kuruldu.
Böyle bir TV kurma fikri uzun yıllar önce Saim’in yaşam haritasının tam ortasında yer alıyordu. O yıllarda internet yoktu henüz. Saim’in yaşam haritasında yer alan şeyler teker teker gerçekleşti.

70’li yılların ortasında yaptığım kendi yaşam haritamda da kitaplar, radyo, televizyon, dergi,  gazete gibi medya kanalları ve eğitimler aracılığıyla bireysel gelişim ve insan potansiyeli hareketini Türkiye’ye getirmek hayalim vardı. Bu hayallerimin de her biri 1986 yılından itibaren, yıllar içinde teker teker gerçekleşti ve çoğalarak meyvesini vermeye devam ediyor.

Artık herkesin interneti var. Neden internet üzerinden yayınlanan bir televizyon kanalı kurmayalım ki fikrinden yola çıktık. Amacımız sadece bir internet televizyonu kurmak değil, internet üzerinden yayın yapan bir TV KANALI kurmaktı; dünyanın dört bir yanından izlenebilecek bir kanal.

Bu fikir güzeldi ama hem kuruluş aşamasında hem de yayını sürdürebilmek için ciddi maliyet gerekiyordu. Bu da yetmezdi elbette. Çokça yaratıcılık, emek ve birikim, usta bir ekip, hazırlığı uzun süren bir altyapı kurmak ve strese dayanıklılığın acayip yüksek olması anlamına da geliyordu.

Bu TV dekorundan görüntü ve ses kalitesine, cıngılından jeneriğine kadar her alanda bir ulusal kanalda yayınlanacak kalitede çekimlerin yapıldığı programlar yayınlamalıydı.

Bu TV tematik bir kanal olmalıydı. Bireysel gelişim eksenli bir kanal.

Bu TV bütüne katkıya önem veren programlar hazırlamalıydı.

Bu TV optimist olmalıydı. (Olumluyu ve olumsuzu görüyoruz ama olumluya odaklanıyoruz)

Bu TV çalışanlarının hepsi sevdikleri işte çalışarak hayatlarını kazanan insanlar olmalıydı.

Bu TV çalışanlarının arasında sevgi ve uyum olmalıydı.

Yürekten istenen bir şeyi evren destekler.

Bu projede birbirinden yaratıcı ve donanımlı doğru insanlar bir araya geldi. Yaklaşık bir sene süren altyapı hazırlıklarından sonra nihayet 13 Ocak 2012’de yayına başladık. (Kuraldışı TV’nin adresi: www.kuraldisi.tv)

Bu sadece bir başlangıç. Hayata geçirmeyi planladığımız birbirinden ilginç birçok program var. Henüz Türkiye’de yayınlanmamış belgeseller olacak. Kaliteli bilgi, eğlence, yarışma ve komedi programları olacak. Günlük yaşamınızda karşılaşacağınız sorunlar için anında yararlanacağınız pratik uygulamalar olacak: örneğin; kızgınlığınızı atmak gibi, toplum önünde konuşma heyecanınızı yenebilmek gibi. Adım adım büyüyeceğiz, gelişeceğiz, interaktif hale geleceğiz. Yakın gelecekte canlı yayın yapmayı da planlıyoruz.

Seneye bugün KURALDIŞI TV kim bilir nasıl olacak…

Her gün eklenen (bir, iki ya da üç adet ) yeni bölümler/programlar ile şimdiden tüm programları izleyecek vakti bulmak için bile oldukça zorlanacaksınız. Ama her zevk ve ilgi alanını içeren türden yayın yapacağımız için izleyen herkesin favori programları olacaktır elbette.  Beğendiğiniz bir programı, diğer TV’lerden farklı olarak, tekrar tekrar izleme şansınız da olacak.

Programlarımızın çoğu fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal sağlığımızı geliştirmeye katalizör olmayı amaçlıyor.

Bazı programlarımız bütüne katkı projesinde herkese açık olacak. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin sunduğu Depremden Nasıl Korunuruz programı gibi. Bu programların sayısı da zaman içinde artacak.

Bir TV kanalı aylık işletme maliyetini karşılayarak yayınını devam ettirebilmeyi, iki şekilde sürdürebilir:

1. Reklam gelirleri
2. Üyelik

Biz ikinci şıkkı seçtik. Böylece reklam verenlerin baskısını üzerimizde hissetmeden özgürce ve etik değerlere bağlı kalarak yayınımızı sürdüreceğiz.

Bütüne katkı birinci amacımız. Üyelik aidatını tutabileceğimiz en düşük düzeyde tutmaya özen gösterdik. Şu anda yıllık üyelik seçimini yapan izleyicilerimiz ayda sadece 16 TL. (KDV’si ile birlikte 19 TL.)  ödeyerek Kuraldışı TV’yi izleyebilecek.

Yani KDV’si ile birlikte günde 63 kuruş. Duygusal, zihinsel, ruhsal gıdanız için günde KDV’si dâhil sadece 63 kuruş.

Hem de her gün 1-3 yeni bölüm/ program ilavesiyle.

Aslında emeğini ve yeteneklerini gönüllüce paylaşan birçok arkadaşımızın katkıları olmasaydı, sizlere bu fiyata üyelik hizmeti verebilmemiz mümkün olamazdı. Hatta bu televizyonu yayına sokabilmemiz mümkün olamazdı.

Sevgili DenizYazıcıoğlu’nun facebook sayfamda yazdığı gibi, “Gün içindeki satın alma tercihlerinize bir bakın bence, neyi birinci sıraya yerleştirdiğinizi göreceksiniz. Bireysel gelişim sıralamanın altlarındaysa zaten kişiye 5 lira da çok gelir.”

İnsanın, nereye yatırım yapmayı seçtiğini sahip olduğu bilinç seviyesi belirler.

KURALDIŞI TV, kendini gerçekten geliştirmek isteyenler için.

KURALDIŞI TV facebook ve twitter sayfasına üye olup gelişmeleri takip edin lütfen. Her hafta sevgili Dilek Kökter, KURALDIŞI DÜNYASI programında Kuraldışı TV’de neler olup bittiğini sizlerle her hafta hem Kuraldışı TV’de hem Kuraldışı Dergi’de paylaşacak.  http://www.kuraldisidergi.com/4533/kuraldisi-dunyasi/ )

Biz bu ülke insanının gelişimine katkıda bulunabilmek için idealistçe, özveriyle kendi imkânlarımızın, emeğimizin, birikimimizin, zamanımızın yatırımını yaparak elimizden gelenin en iyisini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu yolun devamını, gelişime odaklı sizlerle birlikte yürüyeceğiz.

Bireysel gelişiminize emek verdiğinizde, her an bu yola uygun yaşarsınız. Önemli olan, kendi en yüksek iyiliğinize uygun olmayan seçimleri yaparken kendinizi yakaladığınızda hatayı yakalayabilme bilgeliğine sahip olmanız. O zaman kendinizi geliştirme üzerinde çalışabilirsiniz.

Her birimiz insan formunda yaşayan ruhsal varlıklarız. Uyuduğumuzu fark etmeliyiz ki uyanabilelim. Yeni dünyayı, yeni insanı yaratmak için elele!

Sevgiyle hoşça olun

Nil Gün


KD © 2011 Her hakkı saklıdır. Sitedeki yazılar izinsiz ve kaynak belirtmeden başka yerde yayımlanamaz. Ancak yazıları yazar ismi ve kaynak belirterek ya da dergiye link vererek paylaşabilirsiniz.

KEDİTÖR
HOMO NOVUS
BERABER BÜYÜYELİM
YOGA YOLU
Psiko Kinesiyoloji
KURALDIŞI DÜNYASI
İLUGA
ACİL SERVİS

karbonhidratlı yiyecekler yenilirken uyulacak ilkeler

Hipokrat, yiyeceklerin ilaçlarımız olması gerektiğini söylemiştir. Bu düşünceyi hayatımıza uygulamak için yemek yeme alışkanlıklarımızı değiştirmemiz ve belli ilkelere uymaya başlamamız gerekir. Karbonhidratlı besinler yerken her defasında bir çeşit karbonhidrat yiyin. Çeşitli nişasta türlerini karıştırmak iştah açar ve aşırı yememize neden olur.  >>

  • menopozun etkisiyle devamlı kilo alıyorum

    51 yaşındayım ve son senelerde menopozun da etkisiyle sanırım devamlı kilo alıyorum. Nerede hata yapıyorum acaba?

  • sırf bana inat başkasıyla evlendi

    Beni çok seven bir erkekle sırf ailem uygun görmediği için evlenmedim, o da bana inat başkasıyla evlendi. Bu pişmanlıktan kendimi nasıl kurtarabilirim? Artık kendi hayatımı yaşamak istiyorum, onları değil.

14 mayıs haftası burç yorumları

Güneş-Jüpiter kavuşumu hafta sonuna kadar toprak grubu burçlara (Boğa, Başak, Oğlak) mutluluk verecek ancak Boğaların ayaklarının altında hâlâ muz kabuğu var. Merkür-Mars-Plüton arasındaki işbirliği hafta ortasına kadar devam edecek. Hafta ortasında hızlı planet Merkür sahneden çekilecek ve güç birliğine Mars ile Plüton devam edecek. Mars ile Plüton’un işbirliği kariyer, sağlık, iş dünyası alanlarında büyük başarı ve destek sağlayacak.  >>

Ayrılıklar sevdaya dâhil mi?

Eski sevgilinizle görüşüyor musunuz? Ya da hiç gitmesini istemediğiniz sevdiğiniz bir gün sizi terk etse içiniz yine de sevgiyle dolu olabilir mi?  >>




Şifremi Unuttum



Üye Ol